8 July 2015

PEMANTAUAN MAKANAN DI KANTIN









Pemantauan Kantin Sekolah telah dilaksanakan oleh AJK Unit Kantin diketuai oleh Pn Razila bersama-sama PK HEM pada 30/1/2015. Antara perkara yang diberikan perhatian serius dalam pemantauan tersebut ialah aspek penyediaan, kebersihan, kualiti dan harga makanan. 
Selain pemantauan berkala kendiri, pemantauan ini bertujuan untuk memastikan pengusaha mematuhi prosedur dan amalan penyediaan makanan bagi mengelakkan kes seperti keracunan dan sebagainya.
Pihak JK Kantin juga membuat teguran dan nasihat kepada pengusaha dan pekerja kantin pada bila-bila masa dirasakan perlu berdasarkan aduan & laporan daripada murid dan guru.
Untuk makluman Kantin SK Sementa telah mendapat Gred B dalam pemantauan dan penilaian oleh MPK pada 2014. 
Usaha ini perlu diteruskan bagi memastikan kesihatan dan kebersihan makanan sentiasa terjamin.

No comments:

Post a Comment